Slaapproblemen bij Hoog-Sensitieve Kinderen

 

Slaap is enorm belangrijk om de prikkels te verwerken en de energie weer op te laden. Helaas zijn slaapproblemen een veelvoorkomend probleem bij hoog-sensitieve kinderen.

Alleen verblijven in een donkere kamer waar je van alles "voelt" kan heel beangstigend zijn. Denk hier als ouder/ verzorger niet te makkelijk over. Ze voelen en ervaren de onzichtbare wereld veel meer en beter dan niet-hoog-sensitieve kinderen.

 

Vooral als je alleen bent en je ontspant zijn we als mens veel meer naar binnen gericht. Dit wordt ook wel de *Alpha-staat genoemd, we zijn dan in staat om paranormale verschijnselen waar te nemen. Dit kan ook gebeuren tijdens meditatie. Je ziet bijvoorbeeld ineens een schim in de kamer. Doordat je schrikt schakelt onze brein terug naar de *Betha-staat en vragen we ons af wat wij nou eigenlijk hebben gezien.

 

Dit alles wordt bepaald door hersengolven. Veranderen de hersengolven dan verandert de waarneming van de realiteit. Het is wel de kunst om het verschil te leren tussen de realistische paranormale waarnemingen en angst. Angst kan allerlei beelden creëren in het onderbewustzijn die zó echt lijken. Het vergt dan ook enige kennis en oefening om deze twee ervaringen te onderscheiden.

Angst kan het gevoel geven dat je wordt achtervolgt als je op zolder bent of dat iemand boven jouw bed zweeft terwijl jij slaapt die jou kwaad wilt doen. Dit gevoel en beeld creëer jijzelf.

Maar als jij slaapt en jij voelt dat iemand jou aanraakt of een nachtkus geeft dan is dit wel zeker een teken vanuit de onzichtbare wereld. Jouw gidsen of overleden geliefden die over jou waken.

Dit is niet eng maar juist heel mooi. Geef dit ook mee aan het kind. Er wordt óók s 'nachts over het kind gewaakt vanaf de andere kant. Eenmaal geaccepteerd en begrepen door de ouders/ verzorgers zal het kind hier ook veel opener over zijn.

 

Met deze tips kan je het kind beter laten slapen: 

 

  • Laat het kind meerdere rustmomenten op een dag pakken.
  • Vermijd E-nummers, suikers en toxische stoffen in voeding en dranken.
  • Creëer een slaapkamer waar ze kunnen spelen, wat hun veilige plekje is en waar ze zich geborgen voelen.
  • Geef voor het slapen gaan warme melk, een effectief oud middel die zorgt voor een slaperig gevoel.
  • Geen drukke spelletjes voor het slapen gaan. Tekenen en lezen is een goede optie. Geef aan dat dit "het relax-uurtje" is.
  • Wees als ouder/ verzorger ook relaxed en ga een uur voor het slapen gaan niet druk opruimen of andere drukke bezigheden doen. Het kind reageert namelijk op jou.
  • Structuur is belangrijk dus iedere dag op dezelfde tijd op bed, laat ze zelf bepalen wat ze eerst willen doen en in welke volgorde. In bad of onder de douche, tanden poetsen enz.
  • Gebruik lavendel in bad en/of onder de douche hier worden ze ontspannen van.
  • Eenmaal in bed, lees een leuk positief verhaal voor. Niet te spannend.
  • Zorg voor een nachtlampje en een edelstenen dromenvanger.

 

* Alpha-staat:

In de Alpha-staat zijn we bewust van ons innerlijk, onze gevoelens, emoties en denkbeelden. In deze staat kunnen we dagdromen en kunnen we heel makkelijk ingevingen van andere mensen ontvangen

 

* Betha-staat:

In de Betha-staat gebruiken we onze uiterlijke en fysieke zintuigen. We zijn bewust van wat er om ons heen gebeurt. De Betha golven worden geactiveerd als wij aan het werk zijn, studeren of gestrest zijn. Ze geven de hersenen een impuls dat er een intense activiteit plaatsvind.

 

 

Unique HSP Begeleiding

web: www.uniquehspbegeleiding.nl

mail: info@uniquehspbegeleiding.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.