Burn-out & HSP

 

Waarom HSP-ers sneller een burn-out kunnen krijgen is simpelweg omdat ze stressgevoeliger zijn.

Ze ervaren meer en sneller prikkels van andere mensen, hun omgeving en allerlei soorten straling, zoals die van hun mobiele telefoon. Pakken ze niet op tijd hun rust dan kunnen ze daadwerkelijk ziek worden.

 

De HSP-er is dan echt compleet uitgeput.

 

Een andere valkuil is hun drang naar perfectie. Perfectionisme kan hun echt tot het uiterste drijven waardoor er een enorme energietekort ontstaat. Door hun grote verantwoordelijkheidsgevoel naar hun gezin, werk en omgeving vergeten ze vaak hunzelf. Werkgevers maken graag gretig gebruik van de HSP-ers. Van nature willen ze graag de ander tevreden stellen en weten vaak niet eens meer, wat ze zelf graag willen. Door hun hoog-sensitiviteit zijn ze vaak onzeker en zijn het echte twijfelaars. Grenzen stellen vinden ze moeilijk en "nee" zeggen op een vraag zullen ze dan ook niet snel doen.

 

Tijd om hier verandering in te brengen!

 

Om een burn-out te voorkomen zul je dicht bij jezelf moeten blijven en bij elke vraag en in iedere situatie zul je aan jezelf moeten vragen...

  1. Wat voel ik?
  2. Wil ik dit?
  3. Is dit goed voor mij?

 

Ontwikkel je zelfvertrouwen, leer "nee" zeggen en bewaak je grenzen.

Begin eens bij elke vraag, die een ander aan je stelt niet meteen te antwoorden. Denk er eens rustig over na en kom later op de vraag terug. "Nee" is ook een antwoord. Ook dat zullen mensen moeten accepteren. Laat het negatieve gevoel die deze mensen achterlaten niet dichtbij je komen.

Zorg goed voor jezelf, neem voldoende rust, eet gezond en beweeg. Zorg dat je lichaam en geest in balans zijn.

Belangrijk is ook dat je werk zoekt dat bij je hoog-sensitiviteit past, wat goed voelt. HSP-ers hebben uitdagingen nodig, werk onder je niveau gaat snel vervelen. Het ervaren van creativiteit en een prettige werksfeer is een "must".

Je hele leven zal je je moet afvragen of je iets nog wel leuk vindt en of het nog wel bij je past.

Alles moet op z'n plek vallen en goed voelen.

 

Unique HSP begeleiding gebruikt de  Binnenwereld-Buitenwereld methode zodat je meer in je kracht komt en je zo leert de  aandacht "binnen" te houden terwijl je ook "buiten" beleeft.

 

Unique HSP Begeleiding

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.